De verdreven commerciŽle blanke boer

Wij vertrekken zo snel mogelijk. Ik vind het verschrikkelijk, mijn gezin heb ik al vooruit gestuurd. Alles heb ik achtergelaten deze koffer is alles wat ik mee kan nemen. Ze hebben mij met geweld van het land verjaagd, ze stonden daar met hun speren te dreigen, vreselijk.

Ik had echt een goed lopend bedrijf. We hadden landarbeiders in dienst, 180 families leefden van mijn bedrijf. Hoe moet het nu met deze mensen gaan, ik houd mijn hart vast.

We hadden een goede opbrengst van het land. We verkochten onze producten in deze regio en konden ook nog wat exporteren. Zimbabwe is niet slechter geworden van ons bedrijf dus ik begrijp die haat tegen ons helemaal niet.

Als je dit land goed bewerkt is het erg vruchtbaar, maar je moet natuurlijk wel weten wat je doet. Van de opbrengst hebben we ook een schooltje en een ziekenhuisje voor de omgeving gefinancierd. Het is mooi om te zien hoeveel je kunt betekenen voor deze mensen. Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar als het even kan blijf ik de school en het ziekenhuis financieren.

Ik moet nu naar het vliegtuig toe. Hoop maar op betere tijden voor Zimbabwe, zoals het nu gaat is het alleen goed voor de vriendjes van Mugabe.

 
terug terug